Για την τούρτα παγωτό πραλίνα
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα.
Στρώνουμε τη βάση της τούρτας σε φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι με διάμετρο 22 εκ.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα, την πραλίνα, το ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο.
Τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτά και μετά στη δυνατή να σφίξει το μίγμα.
Το αδειάζουμε στην παγωμένη έτοιμη φόρμα.
Το βάζουμε κατάψυξη για 3 με 4 ώρες ώστε να σφίξει και να κόβεται.
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε να ντυθούν με την καραμέλα.
Αδειάζουμε σε λαδόκολλα.
Αφού κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια για να γαρνίρουμε την τούρτα.
Για το σερβίρισμα
Λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα παγωτό, αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με λιωμένη χλιαρή σοκολάτα.
Αμέσως παγώνει και σφίγγει.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια και αν θέλουμε στολίζουμε την τούρτα με διάφορα μπισκότα και σοκολατάκια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.