Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο.
Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μίγμα.
Το απλώνουμε σε φόρμα–καρδιά.
Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε.
Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν.
Παγώνουμε τη βάση της για 30 λεπτά.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού.
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ.
Περιχύνουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε για 1 λεπτά.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα.
Προσοχή: Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, δεν θα λιώσει η σοκολάτα και το μίγμα δεν θα πήξει.
Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει το μίγμα.
Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
Για το σερβίρισμα
Λίγο πριν την αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα.
Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό).
Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες.
Άλλο ένα τέλειο γλυκό, είναι και το παρακάτω:
Σερβιρίσματος