Εκτέλεση
Για τo παντεσπάνι
Λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
Προσθέτουμε 1-1 τους κρόκους, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε και την καρυδόψυχα και το κονιάκ.
Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι να κάνουν απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα.
Ρίχνουμε λίγη στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε, απαλά.
Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Με απαλές κινήσεις, διπλώνουμε το μίγμα.
Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ., αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε στους 100°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30-35΄.
Για την κρέμα
Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπέν μαρί και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε το λιωμένο κακάο και ανακατεύουμε.
Την τρυπάμε να κάνει απαλές κορυφές.
Κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα.
Ρίχνουμε λίγη στη λιωμένη κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε, ρίχνοντας και την υπόλοιπη.
Διπλώνουμε απαλά, την αδειάζουμε στο παντεσπάνι, παγώνουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει και τα καρύδια.