Για τα μπουρεκάκια µε κιμά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4 με 5 λεπτά, να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε.
Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα.
Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα.
Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά.
Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο.
Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος.
Το κόβουμε στη μέση.
Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια.
Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε.
Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
Αραδειάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί.
Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 με 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
Μπορούμε και να τα τηγανίσουμε αν θέλουμε.
Ιδανικά για μπουφέ και πάρτυ!