Εκτέλεση
Λιώνουμε πρώτα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης, τις σταφίδες και ανακατεύουμε να βραχούν καλά.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα δίσκο.
Ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα, όσο μικρές ή μεγάλες θέλουμε.
Αφήνουμε τα σοκολατάκια βραχάκια να κρυώσουν καλά.
Αυτά τα τραγανά σοκολατάκια είναι ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο γλυκό ιδανικό για κέρασμα, αλλά και για την περίοδο της νηστείας.