Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15΄, πριν ψήσουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Το βάζουμε στον κάδο του μίξερ, στους κόφτες και ρίχνουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο και το καρύδι.
Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τον κρόκο και το νερό.
Χτυπάμε ξανά για μερικά δευτερόλεπτα.
Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, το μαζεύουμε με τα δάχτυλα σε μπάλα, το κάνουμε πλακέ ανάμεσα στις παλάμες μας και το τυλίγουμε με μεμβράνη.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄.
Έπειτα το ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο και το στρώνουμε σε ταρτιέρα 22 ή 24 εκ. ή σε φόρμα-δαχτυλίδι καλά λαδωμένη. Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.
Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και ξαναπαγώνουμε για 20΄.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πράσα για 3-4΄ σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σοταριστούν για ακόμα 8΄-10΄, μέχρι να γίνουν διάφανα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Τις προσθέτουμε στα πράσα.
Προσθέτουμε επίσης το γιαούρτι, τα αυγά, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αδειάζουμε τη γέμιση στην παγωμένη τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄.
Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄, ώσπου να ροδίσει η τάρτα και να σφίξει η κρέμα της.