Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια με βρώμη και σοκολάτα! Χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, σας δίνουν ενέργεια! Είναι...

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια με βρώμη και σοκολάτα! Χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, σας δίνουν ενέργεια! Είναι φανταστικά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
203

Υλικά

  • Μερίδες 25 τμχ

Για τα τρουφάκια της τεμπέλας απ’ την Αργυρώ

  • 1 φλ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 4 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ινδική καρύδα
  • 4 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Λιωμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη για την επικάλυψη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 90 Θερμίδες
    (kcal)
  • 45% Λιπαρά
  • 30% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τα τρουφάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.

Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να μπορούμε να τα πλάσουμε σε τρουφάκια ενέργειας.

Πλάθουμε μικρές μπουκιές και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Βουτάμε τα υγιεινά τρουφάκια τα μισά μέσα σε λιωμένη σοκολάτα ή γαρνίρουμε με γραμμές σοκολάτας.

Διατηρούμε τη vegan συνταγή για τρουφάκια  στο ψυγείο και τα απολαμβάνουμε όποια ώρα θελήσουμε μια γλυκιά μπουκιά που θα μας γεμίσει ενέργεια.

Αν σας άρεσαν αυτά τα νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια με ταχίνι και βρώμη, δείτε και την παρακάτω vegan συνταγή:

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Μια από τις ιδανικότερες επιλογές είτε ως σνακ, είτε ως επιδόρπιο, αλλά ακόμα και πρωινό γεύμα. Μας προσφέρει σε ισορροπία όλα τα μικροστοιχεία που χρειαζόμαστε, ενώ παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών κι αντιοξειδωτικών συστατικών. Το ταχίνι, έχει μεν πολλές θερμίδες, αλλά περιέχει καλής ποιότητας λιπαρά οξέα (κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) που συμβάλλουν μεταξύ των άλλων στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αλλά και βιταμίνες κυρίως Β1, Β2 και Ε.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται