Απολαυστικά τρουφάκια Red Velvet με θρυμματισμένο κόκκινο βελούδινο κέικ αναμεμειγμένο με τυρί κρέμα, τυλιγμένο σε μπαλάκια και βουτηγμένο σε λευκή...

Απολαυστικά τρουφάκια Red Velvet με θρυμματισμένο κόκκινο βελούδινο κέικ αναμεμειγμένο με τυρί κρέμα, τυλιγμένο σε μπαλάκια και βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα σοκολατάκια red velvet

  • 200 γρ. κέικ red velvet που περίσσεψε
  • 125 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ρούμι ή λικέρ
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ Θρυμματίζουμε το κέικ και κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας ψίχουλα, για το γαρνίρισμα.

    Προσθέτουμε στο θρυμματισμένο κέικ την άχνη ζάχαρη, το ρούμι και το τυρί κρέμα.

    Αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο το μείγμα με τα δάχτυλα.

    Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε 10 μπαλίτσες των 30 γραμμαρίων.

    Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μερί.

    Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

    Βουτάμε σε δόσεις τα τρουφάκια στο μείγμα της λευκής σοκολάτας.

    Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια τα κυλάμε να επικαλυφθούν πλήρως και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.

    Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια red velvet​ με τα κόκκινα ψίχουλα που κρατήσαμε, όσο είναι ακόμη υγρή η επικάλυψη για να κολλήσουν στην επιφάνειά της.

    Όταν σταθεροποιηθεί, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

    Μπορούμε να φτιάξουμε τα τρουφάκια με ό,τι χρώμα γλάσο θέλουμε για να έχουμε ένα πολύχρωμο και χαρούμενο αποτέλεσμα.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται