Τσιγγάνα
Για την τσιγγάνα ανοίγουμε το φύλο σφολιάτας
στον πάγκο και το κόβουμε στα δυο. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε τα υλικά για την τσιγγάνα και κλείνουμε σταυρωτά σε φάκελο.
Τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια της σφολιάτας.
Αλείφουμε με λίγο γάλα προαιρετικά.
Ακουμπάμε τις 2 γεμιστές τσιγγάνες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 25΄, να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.
Η τσιγγάνα είναι ένα σνακ που συνηθιζόταν στις καντίνες του δρόμου.
Γεμιστή άλλες φορές με σάλτσα ντομάτας και αλλαντικά ή με σάλτσα μπεσαμέλ, τυριά και αλλαντικά.
Γεμίστε την με ό,τι έχετε στο ψυγείο ή με υλικά που σας έχουν περισσέψει και κλείστε τη σταυρωτά σε φάκελο. Ψήστε και απολαύστε τη ζεστή.
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δοκιμάστε και το παρακάτω πεντανόστιμο σνακ!
https://www.argiro.gr/recipe/tragana-mpiskota-sfoliatas/