Εκτέλεση
Αγοράζουμε τσιπούρες ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ταυτόχρονα.
Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία σχάρα.
Πλένουμε πολύ καλά τα καθαρισμένα ψάρια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την κοιλιά και το δέρμα.
Αλατίζουμε καλά την κοιλιά τους και εξωτερικά κι από τις δυο πλευρές.
Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού από 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη.
Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα με χαρτί και ακουμπάμε τις τσιπούρες στην σχάρα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄ περίπου.
Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο όσο ψήνουμε.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο για μεγαλύτερη απόλαυση.
Μυστικά
Είναι σημαντικό τα ψάρια να είναι ολόφρεσκα και καλά καθαρισμένα για αυτό τα στεγνώνουμε καλά μέσα κι έξω με απορροφητικό χαρτί.
Μην τα χαράζετε πριν τα ψήσετε, χάνετε όλα τα υγρά τους και τη νοστιμιά τους.
Δεν χρειάζονται γύρισμα στη σχάρα γιατί ο αέρα τις ψήνει γύρω γύρω ομοιόμορφα.
Επίσης δεν χρειάζονται μαρινάδα, γιατί έχει οξύτητες και θα αρχίσει να ψήνει το ψάρι πριν καν το βάλετε στο φούρνο.
Αν θέλετε να γίνουν σαν να ψήθηκαν στα κάρβουνα μην τα λαδώσετε πριν το μαγείρεμα, είναι περιττό απλά θα προσθέσει θερμίδες. Το ψάρι προστατεύεται από την πέτσα του στο ψήσιμο.
Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν την φρεσκάδα τους.
Ο καλύτερος τρόπος για να τα απολαύσετε είναι με άγρια χόρτα βραστά.