Εκτέλεση
Αγοράζουμε τσιπούρες ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ταυτόχρονα.
Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία σχάρα.
Πλένουμε πολύ καλά τα καθαρισμένα ψάρια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την κοιλιά και το δέρμα.
Αλατίζουμε καλά την κοιλιά τους και εξωτερικά κι από τις δυο πλευρές.
Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού από 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη.
Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα με χαρτί.
Τις ακουμπάμε στην σχάρα μέσα στο ταψί.
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄ περίπου.
Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο όσο ψήνουμε.
Μυστικά για ψάρια
Είναι σημαντικό να είναι ολόφρεσκα και καλά καθαρισμένα.
Να στεγνώσουν καλά μέσα κι έξω με απορροφητικό χαρτί.
Μη χαράζετε πριν τα ψήσετε, χάνετε όλα τα υγρά τους και τη νοστιμιά τους.
Δεν χρειάζονται γύρισμα στη σχάρα γιατί ο αέρα τις ψήνει γύρω γύρω ομοιόμορφα.
Δεν χρειάζονται μαρινάδα.
Η μαρινάδα με οξύτητες θα αρχίσει να ψήνει το ωμό πριν καν το βάλετε στο φούρνο.
Αν θέλετε να γίνουν σαν να ψήθηκαν στα κάρβουνα μην τα λαδώσετε πριν το μαγείρεμα.
Είναι περιττό απλά θα προσθέσει θερμίδες.
Προστατεύεται από την πέτσα του στο ψήσιμο.
Καλύτερα να τα ραντίσετε στο τραπέζι με λαδολέμονο για μεγαλύτερη απόλαυση.
Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν την φρεσκάδα τους.
Ο καλύτερος τρόπος για να τα απολαύσετε είναι με άγρια χόρτα βραστά.