• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
2340

Για τη τυροκαυτερή

  • 3 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (φρέσκιες ή εμπορίου)
  • 350-500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 385 Θερμίδες
    (kcal)
  • 33.3 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 9.9 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 13.2 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Μπορεί να γίνει στο μίξερ και να πολτοποιηθεί πλήρως σαν αλοιφή αλλά γίνεται μία χαρά και στο χέρι με ένα μπολ και ένα κουτάλι και έχει λίγο διαφορετική υφή. Η γεύση παραμένει συγκλονιστική και ο συνδυασμός των υλικών είναι μοναδικός.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζι.

Χρησιμοποιούμε τα μαχαίρια πολτοποίησης.

Βάζουμε την φέτα, το γιαούρτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ξύδι.

Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Φέτα χρησιμοποιούμε ποσότητα ανάλογη με την υφή που θέλουμε να δώσουμε.

Με 350 γραμ. γίνεται σαν αλοιφή ενώ αν βάλουμε παραπάνω, γίνεται πιο στερεή.

Ελέγχουμε τη γεύση και την οξύτητα της.

Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.

Διατηρείται αρκετές ημέρες σκεπασμένη στη συντήρηση του ψυγείου.

Όσο μένει, το άρωμα και η γεύση της ενισχύονται.

Μυστικά για τις πιπεριές

Σε δυνατό φούρνο, τις ψήνουμε  μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους.

Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά.

Έτσι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.

Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τις διατηρούμε σε βάζο με ελαιόλαδο.

Βίντεο

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται