Για την τυρόπιτα Λαμίας
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψιί 35 εκατοστών για πιτα.
Λαδώνουμε το ταψί και ακτινωτά απλώνουμε 3 φύλλα χωριάτικα, ραντίζοντάς τα με ελαιολαδο.
Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιολαδο.
Στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας, ελαφρά τσαλακωμένο, πάνω στα χωριάτικα φύλλα.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και περιχύνουμε με 1 φλ. μίγμα γάλα-αυγών.
Επαναλαμβάνουμε 4 στρώσεις με τσαλακωμένα φύλλα (εναλλάξ χωριάτικο και κρούστας), τυριά και μίγμα γόλα-αυγών.
Καλύπτουμε την πίτα με τα άλλα 2 φύλλα κρούστας, ελαφρά τσαλακωμένα.
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα αυγών.
Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.
Δεν τρυπάμε τη βάση της πίτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.
Επιπλέον μυστικό
Το τρύπημα των φύλλων στην επιφάνεια βοηθάει στο να εξατμίζονται οι υδρατμοί της πίτας και να έχουμε σαν αποτέλεσμα μια τραγανή και ξεροψημένη πίτα.