Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι όλα τα λαχανικά.
Τα σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά για να μαραθούν και ρίχνουμε αλάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σπάμε τον φιδέ σε ψιλά κομμάτια μέσα στη γέμιση από τα λαχανικά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά και να τραβήξει ο φιδές την περιττή υγρασία.
Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε σε καρέ τα διάφορα τυριά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
Ιδανικά, χρησιμοποιούμε για τη πίτα ένα πυρίμαχο ταψί 27×35 εκατοστά.
Στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα κάτω στο ταψί και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.
Αδειάζουμε μέσα τη μισή γέμιση λαχανικών.
Καλύπτουμε με 1 φύλλο.
Αδειάζουμε επάνω την υπόλοιπη γέμιση από τα λαχανικά και βάζουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Γυρνάμε πάνω στη γέμιση τις άκρες των φύλλων.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 λαδωμένα φύλλα στρώνοντας τα ελαφρώς τσαλακωμένα.
Χαράζουμε ελαφρά τη πίτα.
Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα κρούστας, στρώνουμε κάτω στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, αδειάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
Κλείνουμε καλά τις ενώσεις γυρνώντας τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην πίτα.
Χαράζουμε ή τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια των φύλλων.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι, το 1/2 φλ. λάδι και τα ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη πίτα, κυρίως στις χαρακιές.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με το λάδι που περίσσεψε και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας και να τραβήξουν τα φύλλα όλα τα υγρά των υλικών.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε τη πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
Ίσως το τελευταίο δεκάλεπτο να χρειαστεί να την ψήσετε μόνο στην κάτω αντίσταση, για να έχετε ένα πιο κριτσανιστό αποτέλεσμα στη βάση από τη πίτα.
Αν έχετε μόνο αέρα τότε ψήστε την στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 160°C βαθμούς, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφήστε τη πίτα να σταθεί λίγο και να σταθεροποιηθεί η γέμιση της.
Μυστικά
Αν κάνετε τη πίτα, θα στρώσετε κάτω στο ταψί τα 6 φύλλα ακτινωτά.
Θα πέσει η μισή γέμιση, στη μέση θα μπουν 3 φύλλα και μετά η υπόλοιπη γέμιση.
Από πάνω κλείνουμε τη πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Πάντα λαδώνουμε ελαφρά τα φύλλα σε κάθε στρώση που κάνουμε.
Όσο περισσότερο αφήσετε τη πίτα να ρουφήξει τα υγρά τόσο πιο αφράτη θα γίνει μετά το ψήσιμο.
Η πίτα δεν κόβεται καυτή. Πρέπει να σταθεί και να κρυώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο της.