Εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και λάδι. Ιδανικά για παιδιά.

Εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και λάδι. Ιδανικά για παιδιά.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
365

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. μαλακό βούτυρο (θερμ. δωμ.)
  • ½ φλ. ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο/ια γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι μαλακό, όσο σηκώσει (περίπου 600 γρ.)
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για τη γέμιση, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, το αυγό και το πιπέρι.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά.

    Κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στη ζύμη.

    Ζυμώνουμε έως ότου να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).

    Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.

    Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.

    Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ.

    Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

    Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.

    Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.

    Φανταστικά για όλες τις ώρες, ειδικά για τα παιδιά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται