Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει και να κάψει καλά.
Ιδανικό μέγεθος, στρογγυλό διαμέτρου 30 εκατοστών.
Αν δεν έχεις τέτοιο σκεύος απλά βάλε ένα ταψί 25×35 στο φούρνο να κάψει καλά.
Το μίγμα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.
Προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τον μισό γλυκάνισο.
Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από ένα αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.
Τινάζουμε να ανοίξει το χαρτί.
Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα από το φούρνο και στρώνουμε μέσα το αντικολλητικό χαρτί.
Περιχύνουμε το χαρτί με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο.
Ψήσιμο – χρόνος
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.
Το τελευταίο πεντάλεπτο ψήνουμε στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Πρέπει να είναι λεπτή για να γίνει τραγανή.