Εκτέλεση
Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το λάδι. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί για 1 λεπτό και να γίνει κρέμα το μείγμα.
Ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι.
Κρατάμε 1-2 κουταλιές αλεύρι για το τέλος, δεν το ρίχνουμε όλο με μιας. Το αλεύρι απορροφάται σταδιακά γι’ αυτό του δίνουμε χρόνο να ενσωματωθεί.
Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη.
Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια αφράτη, μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης των 35-40 γραμμαρίων και πλάθουμε σε μπάλες.
Τα βουτάμε στο σουσάμι, να κολλήσει στην κορυφή, και αραδιάζουμε τα τυρόψωμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αραιά μεταξύ τους.
Μπορούμε όμως να τα πλάσουμε σε ότι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Εξωτερικά έχουν τραγανή κρούστα και μέσα γίνονται πολύ αφράτα.
Ζεστά γίνονται ανάρπαστα τα τυρόψωμα γιατί είναι πεντανόστιμα.