Συνταγή για κερκυραϊκές τηγανίτες, τα περίφημα τζαλέτια. Είναι χωρίς ζάχαρη και σερβίρονται πάντα στις γιορτές.  Χρησιμοποιούμε καλαμποκάλευρο, είναι...

Συνταγή για κερκυραϊκές τηγανίτες, τα περίφημα τζαλέτια. Είναι χωρίς ζάχαρη και σερβίρονται πάντα στις γιορτές.  Χρησιμοποιούμε καλαμποκάλευρο, είναι χωρίς ζάχαρη και σερβίρονται πάντα στις γιορτές.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 λεπτά
48

Για τα τζαλέτια

  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 50 αλεύρι γ.ο.χ. (ή που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.γ. μαγιά σκόνη
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό το χυμό και ξύσμα του
  • 150 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 βανίλια
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα

Για το τηγάνισμα

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Μέλι ή πετιμέζι ή κανέλα με ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (καλαμποκάλευρο και γ.ο.χ.) τη μαγιά, το ξύσμα, τη σταφίδα και τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό, το νερό και το αλάτι.

    Με κουτάλι ανακατεύουμε το χυλό για να αναμιχθούν τα υλικά.

    Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 40 λεπτά τα τζαλέτια να φουσκώσουν ελαφρά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.

    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι.

    Κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε το χυλό.

    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 λεπτό, να ροδίσει η μια πλευρά και φουσκαλίτσες να εμφανιστούν στην ωμή πλευρά.

    Τότε αναποδογυρίζουμε τα τζαλέτια και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι, ή πασπαλίζουμε μπόλικη κανέλα και ζάχαρη.

    Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας τα φτιάχνουν και χωρίς μαγιά, σκέτα μόνο με καλαμποκάλευρο, νερό και σταφίδες.

    Στο τέλος τα πασπαλίζουνε με ζάχαρη και κανέλα.

    Σε πολλά σπίτια, τα σερβίρουν με γλυκό κουταλιού κουμ κουατ που το λατρεύω.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται