Για τα τζαλέτια της Κέρκυρας
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (καλαμποκάλευρο και γ.ο.χ.) τη μαγιά, το ξύσμα, τη σταφίδα για τα τζαλέτια μας και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό, το νερό και το αλάτι.
Με κουτάλι ανακατεύουμε το χυλό για τα τζαλέτια να αναμιχθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε για 40 λεπτά τα τζαλέτια να φουσκώσουν ελαφρά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι.
Κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε το χυλό.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 λεπτό, να ροδίσει η μια πλευρά και φουσκαλίτσες να εμφανιστούν στην ωμή πλευρά.
Τότε αναποδογυρίζουμε τα Κερκυραϊκά τζαλέτια και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι, ή πασπαλίζουμε μπόλικη κανέλα και ζάχαρη.
Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας τα φτιάχνουν και χωρίς μαγιά, σκέτα μόνο με καλαμποκάλευρο, νερό και σταφίδες.
Στο τέλος τα πασπαλίζουνε με ζάχαρη και κανέλα.
Σε πολλά σπίτια, τα σερβίρουν με γλυκό κουταλιού κουμ κουατ που το λατρεύω.