Vegan chips πρωτεΐνης στο φούρνο που τα συνοδεύετε με το αγαπημένο σας ντιπ! θρεπτικό σνακ χωρίς γλουτένη και vegan, επομένως είναι τέλεια για όλους!

Vegan chips πρωτεΐνης στο φούρνο που τα συνοδεύετε με το αγαπημένο σας ντιπ! θρεπτικό σνακ χωρίς γλουτένη και vegan, επομένως είναι τέλεια για όλους!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 12 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα τσιπς chips πρωτεΐνης

  • 3/4 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
  • Αλάτι
  • 6 κ.σ. ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Γλυκιά πάπρικα ή μπούκοβο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το αλάτι, και τη πάπρικα.

    Προσθέτουμε χλιαρό νερό,  λάδι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη (είναι εύθραυστη η ζύμη, διότι δεν έχει γλουτένη η οποία προσδίδει συνοχή). Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.

    Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και χρησιμοποιώντας τον πλάστη την πιέζουμε μέχρι να γίνει πολύ λεπτή.

    Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ στρογγυλό, κόβουμε τη ζύμη, εάν δεν έχετε κουπάτ χρησιμοποιήστε το καπάκι από ένα μπουκάλι.

    Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.

    Αφήστε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.

    Αποθηκεύομαι τα vegan chips που περίσσεψαν σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 έως 5 ημέρες. Αν χάσουν την τραγανότητα τους, μπορούμε να τα ξαναζεστάνουμε για λίγο στο φούρνο πριν τα σερβίρουμε.

    Οι γευστικές επιλογές είναι ατελείωτες καθώς μπορείτε να τα καρυκεύσετε με μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

    Συνοδέψτε με vegan μαγιονέζα αβοκάντο ή με ντοματίνια με χοντρό αλάτι και βότανα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται