Vegan cupcakes συνταγή, που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για σοκολάτα και είναι χωρίς γλουτένη. Ολοκληρώνεται με ένα μεταξένιο γλάσο σοκολάτας με αβοκάντο...

Vegan cupcakes συνταγή, που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για σοκολάτα και είναι χωρίς γλουτένη. Ολοκληρώνεται με ένα μεταξένιο γλάσο σοκολάτας με αβοκάντο που είναι τόσο πλούσιο και λαχταριστό που θα θέλετε να το φάτε με κουτάλι!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα vegan cupcakes

  • 120 ml γάλα βρώμης
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 120 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 80 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι σόγιας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 40 γρ. κακάο
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 100 ml νερό ζεστό
  • Για το vegan frosting
  • 3 αβοκάντο πολύ ώριμα κομμένα
  • 70 γρ. κακάο
  • 160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 160 γρ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο.

    Αναμειγνύουμε το φυτικό γάλα με το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.

    Αντικαθιστούμε το γάλα βρόμης με γάλα σόγιας και το γιαούρτι σόγιας με όποιο άλλο φυτικό διαθέτουμε.

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη (και τα δύο είδη), το βούτυρο, το γιαούρτι το μείγμα γάλακτος-ξυδιού και τη βανίλια.

    Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρει υγρασία η ζάχαρη.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά κοσκινισμένα υλικά και το μισό νερό και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.

    Ενσωματώνουμε κατόπιν και τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά και το υπόλοιπο νερό, ανακατεύοντας επίσης απαλά.

    Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν και να φουσκώσουν ελαφρά.

    Βγάζουμε τα cupcakes σε σχάρα να κρυώσουν τελείως πριν τα γλασάρουμε.

    Για το vegan frosting

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά για στον κάδο του μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

    Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.

    Τέλος γαρνίρουμε με το frosting σοκολάτας τα cupcakes και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται