• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
4
  • 4 ψωμάκια για hot dog
  • 4 λουκάνικα vegan
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 4 κ.σ γρήγορη πίκλα παντζάρι
  • Για τη γρήγορη πίκλα παντζάρι
  • 1 παντζάρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ σπόρους μάραθου
  • 2-3 κλωνάρια μάραθο ή άνηθο
  • 1/2 κ.σ ζάχαρη
  • 3/4 φλ. λευκό ξύδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Vegan hot dog

    Για τα vegan hot dog ψήνουμε τα vegan λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.

    Κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση τα ψωμάκια και τα ακουμπάμε με την κομμένη πλευρά στο καυτό σκεύος που ψήσαμε τα λουκάνικα ώστε να ζεσταθούν και να ροδίσουν ελαφρά.

    Γεμίζουμε το ψωμί με το ψημένο vegan λουκάνικο, βάζουμε το αβοκάντο σε φέτες και προσθέτουμε την πίκλα παντζάρι.

    Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα.

    Για την πίκλα παντζάρι

    Βάζουμε σε καθαρό βάζο το ξύδι, τους σπόρους μάραθου και τη ζάχαρη.

    Σφραγίζουμε με το καπάκι και ανακινούμε τα υλικά.

    Τρίβουμε το παντζάρι σε χοντρό τρίφτη και κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.

    Τα βάζουμε στο βάζο με την μαρινάδα και πιέζουμε τα λαχανικά να μπουν μέσα στα υγρά.

    Σφραγίζουμε τα υλικά και αφήνουμε να μαριναριστούν να για 1,5 ώρα το λιγότερο.

    Στραγγίζουμε την πίκλα και την βάζουμε σε σάντουιτς, hot dog, σαλάτες κλπ.

    Φτιάξτε τη δική σας μαγιονέζα και απολαύστε το vegan χοτ ντογκ σας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται