• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
103
  • 300 γραµ. μαύρα φασόλια βρασμένα
  • 1/2 καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ ηλιόσπορο
  • 2 κ.σ σπόρους chia
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1/4 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1/4 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα Vegan κεφτεδάκια

    Θα χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ό,τι όσπριο προτιμάς και σου αρέσει.

    Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια μας αφού βράσουν για να μη βγάλουν υγρασία στο μείγμα μας.

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τα vegan κεφτεδάκια στο μπλέντερ.

    Αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα.

    Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά και πως έχουν δέσει μεταξύ τους.

    Το μείγμα για τα vegan κεφτεδάκια θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη.

    Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε τους κεφτέδες.

    Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να καταψύξουμε το μείγμα.

    Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο.

    Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.

    Αυτοί οι vegan κεφτέδες, τρώγονται σκέτοι ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται