Για τα Vegan κεφτεδάκια
Θα χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ό,τι όσπριο προτιμάς και σου αρέσει.
Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια μας αφού βράσουν για να μη βγάλουν υγρασία στο μείγμα μας.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα vegan κεφτεδάκια στο μπλέντερ.
Αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα.
Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά και πως έχουν δέσει μεταξύ τους.
Το μείγμα για τα vegan κεφτεδάκια θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη.
Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να καταψύξουμε το μείγμα.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο.
Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.
Αυτοί οι vegan κεφτέδες, τρώγονται σκέτοι ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.