Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3′ να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’.
Ρίξτε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1’.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο.
Τέλος προσθέστε τον φυτικό κιμά και ανακατέψτε με μια κουτάλα.
Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
Προσθέστε τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8’.
Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3′ και τα αφαιρούμε.
Ανακατεύουμε τακτικά.
Για το σερβίρισμα
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρετε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο.