Vegan πιλάφι κινόα με λαχανικά
Θα χρησιμοποιήσουμε ψητά ή βρασμένα παντζάρια και κολοκύθα.
Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανοίξει, για λίγα λεπτά και την στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα λαχανικά σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1΄ την σπασμένη σκελίδα σκόρδου. Την αφαιρούμε.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 3΄.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, σοτάρουμε για 3΄ και προσθέτουμε την κινόα.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με τα βότανα και το αμύγδαλο.
Σερβίρουμε το πιλάφι με κινόα ζεστό σαν vegan γεύμα ή κρύο σαν σαλάτα ή συνοδευτικό.
Για τα λαχανικά
Πλένουμε τα παντζάρια (μέτρια παντζάρια) και τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο βαλσαμικό ξύδι, προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα και ένα κλαδάκι θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε.
φραγίζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40΄ στους 200 °C στον αέρα (προθερμασμένος φούρνος).
Μετά τα ξεφλουδίζουμε και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες κλπ.
Για την κολοκύθα
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε σε φέτες και την βάζουμε σε ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και ψήνουνε για 25΄στους 200 °C.
Δες εδώ κι άλλες λαχταριστές vegan συνταγές για φαγητά και γλυκά.