Για την κρέμα σοκολάτας
Bάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, την <a ” href=”https://www.argiro.gr/recipe-ingredient/krema-galaktos/” target=”_self” rel=”noopener”>κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους κρόκους.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.
Ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5-6΄ αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει και σχεδόν να αρχίσει να βράζει, προσοχή η κρέμα δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο βρασμού μέχρι να αφήνει υπολείμματα στη ράχη της κουτάλας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα με την καυτή κρέμα από την φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα την τριμμένη <a ” href=”https://www.argiro.gr/2018/10/mystika-gia-na-liosete-sosta-tin-kouvertoura/” target=”_self” rel=”noopener”>σοκολάτα και με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Ισομοιράζουμε την κρέμα σε 4 φλυτζάνια και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αφού παγώσει η κρέμα σοκολάτας γαρνίρουμε με χτυπημένη κρέμα και λίγο κακάο.
Μυστικά
Η κρέμα δεν πρέπει να πάρει βράση.
Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί σωστά μέσα τα καυτά υγρά υλικά.
Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίος καφές μέσα στα υγρά υλικά θα δώσει τέλεια γεύση στην κρέμα.
Λίγες σταγόνες λικέρ της αρεσκείας σας θα δώσει έξτρα γεύση στην κρέμα σοκολάτας.