Βλήτα τσιγαριαστά με πατάτες, φασολάκια, κολοκυθάκια, κολοκυθοανθούς και χωριάτικη φέτα, δημιουργούν ένα φανταστικό πιάτο.

Βλήτα τσιγαριαστά με πατάτες, φασολάκια, κολοκυθάκια, κολοκυθοανθούς και χωριάτικη φέτα, δημιουργούν ένα φανταστικό πιάτο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
25

Για τα τσιγαριαστά βλήτα με λαχανικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 πατάτα (σε καρέ)
  • 500 γρ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
  • 500 βλήτα
  • 4 τρυφερά μικρά κολοκύθια
  • 5-6 κολοκυθοανθούς
  • 2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • Λίγο άνηθο
  • 1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.

    Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

    Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.

    Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.

    Τέλος, προσθέτουμε τα βλήτα και τους κολοκυθοανθούς.

    Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.

    Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια φέτας.

    Δεν ανακατεύουμε.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

    Απολαμβάνετε βλήτα τσιγαριαστά με φανταστικό σπιτικό εύκολο ζυμωτό ψωμί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται