Για το λικέρ βύσσινο
Διαλέγουμε βύσσινα σφιχτά και ώριμα.
Αφαιρούμε το κοτσάνι.
Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλη γυάλα με καπάκι που σφραγίζει.
Ρίχνουμε σε στρώση εναλλάξ τα βύσσινα με τη ζάχαρη στο γυάλινο βάζο.
Στραγγίζουμε.
Αφήνουμε το βάζο σε σημείο που το χτυπάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος για τρεις εβδομάδες.
Κάθε μέρα, κουνάμε το βάζο, ώστε να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Τότε, ανοίγουμε το βάζο, προσθέτουμε το κονιάκ, σφραγίζουμε ξανά και αφήνουμε για ένα μήνα στον καυτό ήλιο.
Ανακινούμε το βάζο κατά διαστήματα.
Αφού περάσει ένας μήνας, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε για μία εβδομάδα ξανά στον ήλιο.
Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα και στεγνά μπουκάλια.
Σφραγίζουμε τα μπουκάλια.
Διατηρείται σφραγισμένο για πάρα πολλούς μήνες.
Σημείωση
Απαιτείται χρόνος αναμονής 2 μηνών