Εκτέλεση
Το μίγμα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το ξύλο κανέλας, τις φλούδες από το λεμονί και πορτοκαλί για δύο λεπτά να αρωματιστεί.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι ή το βούτυρο καρύδας και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.
Να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του.
Τότε, προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στη φόρμα
Με μια κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο μίγμα.
Προσοχή γιατί πετάγεται και καίει πολύ!
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το γλυκό και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα
Στον υπόλοιπο προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Το αδειάζουμε και αυτό στη φόρμα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας.