• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
368

Για το σιμιγδαλένιο χαλβά

  • 1 φλ. βούτυρο καρύδας
  • 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλο
  • 1½ φλ. στέβια
  • 1½ αμυγδαλα ασπρισμένα
  • 6 φλ. νερό
  • 1 φλ. χυμό απο πορτοκαλι
  • 1 πρέζα/ες αλατι
  • 1 φλούδα από πορτοκαλι (ακέρωτο)
  • Μπόλικη κανέλλα
  • Στέβια και κανέλα για το πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το μίγμα

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη στέβια, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα από το πορτοκάλι.

    Τα ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα.

    Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.

    Σε χαμηλή φωτιά για να μην εξατμίζονται γρήγορα τα υγρά από τη κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη κανέλα για να γίνει αρωματικός και έπειτα ανακατεύουμε.

    Για το ψήσιμο

    Τον απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί.

    Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170ºC βαθμούς για 15 λεπτά.

    Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλλα.

    Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό, αρωματικό γλυκό που μοσχοβολάει πορτοκάλι και κανέλα.

    Είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται