Για τη ζύμη
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 1/2 φλ. χλιαρό νερό.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, τότε είναι έτοιμη να την προσθέσουμε στο αλεύρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαραθούν για λίγα λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ (με το γάντζο για ζύμωμα) το αλεύρι, το αλάτι, το τυρί, το γιαούρτι, το μπούκοβο, τη ρίγανη, την ενεργοποιημένη μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό (περίπου 1 ½ ποτήρι θα πάρει).
Τέλος προσθέτουμε τα κρύα πλέον λαχανικά.
Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια με δυνατές κινήσεις και τραβήγματα.
Σε ελαφρά λαδωμένο μπολ βάζουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε καλά, με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη.
Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ώρα και λίγο παραπάνω.
Για τα καρβελάκια
Αφού ανέβει η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο.
Τη χωρίζουμε σε 3 ή 4 κομμάτια.
Πλάθουμε καρβελάκια στρογγυλά ή μακρόστενα.
Πασπαλίζουμε με γλυκάνισο και με σουσάμι τον πάγκο.
Κυλάμε επάνω τα καρβέλια να καλυφθούν με τα υλικά.
Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα.
Τα χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
Τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν ελαφρά για 20-30 λεπτά.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για περίπου 40 λεπτά, έως ότου φουσκώσουν και ροδίσουν καλά.
Μυστικά επιτυχίας
Ζυμώνουμε έντονα την ζύμη ψωμιού για να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
Ενεργοποιούμε τη μαγιά διαλύοντας τη σε χλιαρό νερό και αφήνουμε έως ότου αφρίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Η ζάχαρη είναι η τροφή της μαγιάς.