Εκτέλεση
Κόβουμε τα μπριζολάκια σε μπουκιές.
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τα λουκάνικα και τα μπριζολάκια.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
Ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας καλά την βάση της με τα υγρά.
Για τα λαχανικά
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερυ μέχρι να γίνουν διάφανα αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα υγρά τους, τις πατάτες, τη σεληνόριζα και το καρότο.
Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή κότας μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
Για το μαγείρεμα
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40′ μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζουμε πάπρικα κι αν θέλουμε στύβουμε λίγο λεμόνι.