• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
75
  • Για το ζυμάρι ελιόπιτας
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 μεγάλες ελιές μαύρες
  • απυρήνωτες και ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι για τον πάγκο εργασίας
  • Για τη γέμιση
  • 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης χωρίς σπόρους
  • κομμένες στα τέσσερα
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τρίμματα βαρελίσιας φέτας
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χωριάτικη τάρτα με ελιά

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC για 15΄.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ. Κάνουμε λακούβα.

    Χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό. Το προσθέτουμε στο αλεύρι, καθώς και τις ελιές.

    Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια.

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για 5΄. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

    Χρησιμοποιούμε λαδωμένο ταψάκι 22 εκ.

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη ή τη δουλεύουμε με τα δάχτυλα σαν πλαστελίνη, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.

    Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 20΄.

    Τοποθετούμε τις κομμένες πιπεριές σε σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12΄-15΄ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα.

    Αμέσως τις βάζουμε σε σακουλίτσα και αφήνουμε 10΄. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Βγάζουμε τη φόρμα με το ζυμάρι από το ψυγείο, στρώνουμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε λίγο ρύζι ή λίγα όσπρια σαν βαρίδι. Την ψήνουμε για 10΄. Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5΄.

    Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170οC.

    Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει.

    Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

    Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές, το βασιλικό, τρίβουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα.

    Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25΄.

    Μετά την καταπληκτική αλμυρή τάρτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται