Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα, θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Απλώνουμε το κρύο φύλλο σφολιάτας, σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Χαράζουμε νοητά (ελαφρά) τη σφολιάτα, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, χωρίς να την κόψουμε μέχρι κάτω, σε τρεις ίσες και φαρδιές λωρίδες.
Αφήνουμε τη μεσαία λωρίδα κενή και κόβουμε σε 12 διαγώνιες λωρίδες τα δύο πλαϊνά κομμάτια σφολιάτας.
Στη μέση αλείφουμε τη μουστάρδα.
Επάνω βάζουμε το μισό από το τριμμένο τυρί.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Κλείνουμε πάνω και κάτω ανασηκώνοντας τις άκρες γύρω από την γέμιση. Κάνουμε θήκη για να κρατήσουμε μέσα όλα τα υλικά της γέμισης.
Κλείνουμε και τα πλαϊνά σταυρωτά επάνω στην γέμιση. Πιάνουμε δηλαδή εναλλάξ δεξιά κι αριστερά τις λωρίδες ζύμης και τις σταυρώνουμε πλεξούδα πάνω στη γέμιση.
Αλείφουμε με πινέλο με το διάλυμα αυγού όλη την επιφάνεια της σφολιάτας (χτυπημένος κρόκος με λίγο νερό).
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά να ροδίσει πολύ καλά και να φουσκώσει.
Κόβουμε σε έξι ή οκτώ κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τη σφολιάτα.