Ζελέ γιαούρτι µε φράουλες
Για το ζελέ γιαούρτι με φράουλες χρειαζόμαστε ζελατίνη για να πήξει το γλυκό.
Μουλιάζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5΄.
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Με τη λάμα του μαχαιριού βγάζουμε τα σποράκια βανίλιας και τα ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια, τη χτυπάμε με μίξερ χειρός μαζί με την ζάχαρη άχνη για 1,5 λεπτό, να γίνει παχύρρευστη.
Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.
Τις ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βρέχουμε με νερό μία φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση.
Αδειάζουμε το ζελέ γιαούρτι και το παγώνουμε για 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1΄ και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Στην τρύπα τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες και περιχύνουμε με την κρύα σάλτσα φράουλας.