Ο ζωμός κότας ενισχύει με απίστευτη νοστιμιά οποιαδήποτε συνταγή.

Ο ζωμός κότας ενισχύει με απίστευτη νοστιμιά οποιαδήποτε συνταγή.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
50
  • φτερούγες, καρκάσες, λαιμό από κοτόπουλο
  • 1 καρότο μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι ή πράσο ή και τα δύο
  • 1 κομμάτι σέλερι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλων. μαϊντανό
  • 1 κλων. θυμάρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ο ζωμός κότας είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και μπορεί να νοστιμίσει ακόμα και τα βραστά λαχανικά. Είναι πολύτιμος για ριζότο και για σάλτσες.

    Αφαιρούμε τις άκρες από τις φτερούγες, το λαιμό ή καρκάσες, αν ξεκοκαλίσουμε ένα κοτόπουλο, ή τα ζητάμε από τον κρεοπώλη.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό.

    Μόλις ο ζωμός να πάρει βράση, τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει ο ζωμός για 1 ώρα και 30΄.

    Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

    Σουρώνουμε το ζωμό αφού βράσει.

    Όταν κρυώσει, αφαιρούμε το λίπος μ’ ένα κουτάλι.

    Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται