Ζωμός ψαριού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές.

Ζωμός ψαριού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες lt

Για το ζωμό ψαριού

  • 1½ kg ραχοκοκαλιά και κεφάλι άπαχου ψαριού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • ½ πράσο
  • 3 κλων. σέλερι ή σέλινο
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 2-3 κλων. μαϊντανού
  • Λίγους κόκκους πιπέρι
  • 1½ lt κρύο νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προτεινόμενα ψάρια για ζωμό ψαριού, σφυρίδα, ροφός, σκορπίνα, χριστόψαρο, πεσκανδρίτσα.

    Πλένουμε πολύ καλά τα κόκκαλα και το κεφάλι ψαριού να μην έχουν καθόλου αίμα.

    Τα βάζουμε σε βαθιά και στενή κατσαρόλα.

    Κόβουμε τα λαχανικά σε καρέ και τα προσθέτουμε.

    Προσθέτουμε 1½ με 2 λίτρα λίτρο κρύο νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.

    Αφήνουμε να πάρει βράση ο ζωμός και ξαφρίζουμε την επιφάνεια ώστε να βγει διάφανος στο τέλος.

    Χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε χωρίς έντονο βρασμό για 35′.

    Σουρώνουμε τον ζωμό σε σινουά και πιέζουμε όλα τα υλικά να πάρουμε όλο το υγρό.

    Χρησιμοποιούμε τον ζωμό ψαριού για συνταγές με θαλασσινά ώστε να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού.

    Συντηρείται σκεπασμένος για 2 ημέρες στο ψυγείο ή σε παγοθήκες στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται