• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
181

Για το γύρο κοτόπουλο

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά ή ανάμεικτη
  • 1 κ.σ. σουμάκ
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά με τα οποία θα αποκτήσει έξτρα νοστιμιά.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

    Εάν είναι χοντροκομμένο, το χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο, να πλατύνει.

    Κόβουμε τα φιλέτα, σε μεγάλες λεπτές φέτες.

    Τα βάζουμε τα  σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών και ελαιόλαδου.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Κόβουμε σε λεπτές φέτες την ντομάτα.

    Αν έχει πολλά υγρά τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Βάζουμε τη ντομάτα σε ένα μπολάκι, και το σκεπάζουμε.

    Σκεπάζουμε και το μπολ, και τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.

    Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας.

    Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα.

    Απλώνουμε το κοτόπουλο και τη ντομάτα.

    Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε το γύρο σε σφιχτό ρολό.

    Με το αλουμινόχαρτο τυλίγουμε καλά και σφίγγουμε το ρολό.

    Βάζουμε το ρολό σε μία σχάρα και το ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

    Ξετυλίγουμε το γύρο.

    Τον ξαναβάζουμε στη σχάρα κι από κάτω βάζουμε ταψί με λαδόκολλα.

    Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεροψήνουμε  για 30 λεπτά.

    Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τζατζίκι, σπιτικές πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται