Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αβγά, το αλεύρι και το κακάο.
Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ.
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε (έτσι γίνεται πολύ μαλακό και εύκαμπτο).
Το ανοίγουμε, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψήσιμο-χρόνος
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200°C, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά να κάνει ελαφριά κρούστα.
Μέσα η καρδιά της θα είναι υγρή.
Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται για 8 λεπτά στους 200°C στον αέρα.
Για το σερβίρισμα
Ξεφορμάρουμε τη ζουμερή σοκολατόπιτα μαζί με τη λαδόκολλα.
Δεν κόβεται όσο είναι ζεστή.
Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Την κόβουμε σε κομμάτια.