Για τη σάλτσα ντομάτας
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και τη μισή παρμεζάνα.
Τα ανακατεύουμε.
Για το ψήσιμο
Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά και τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′-20′ να λιώσουν τα τυριά.