Για τη ζύμη για γλυκιά τάρτα
Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι στον πάγκο της κουζίνας.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύμη.
Της δίνουμε σχήμα σφαιρικό και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
Γεμίζουμε μέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα βαρίδια και ψήνουμε για 5-10 λεπτά να ροδίσει.
Την αλείφουμε µε διάλυμά αυγού ή ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί.
Ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.
Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε µε την κρέμα που έχουμε επιλέξει.