• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
88
  • 500 γρ. μακαρονια
  • 2 φλ. καρύδια
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 440 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 55% Υδατ/κες
  • 15% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε πρώτα το ψωμί σε νερό.

Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι.

Αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα.

Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.

Βράζουμε τα μακαρόνια

Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.

Περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ποιος είπε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν θέση σε ένα διαιτολόγιο απώλειας βάρους. Προτιμήστε πέννες ολικής (αυξάνουν τον κορεσμό) και το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί πολύ ισορροπημένη διατροφικά επιλογή καθώς μας δίνει ενέργεια, καλής ποιότητας λιπαρά (από ελαιόλαδο και αβοκάντο) που χρειαζόμαστε, καθώς και ποσότητα πρωτεϊνών από τις πέννες και τα καρύδια. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί για να αυξήσετε την πρωτεϊνική αξία κι απολαύστε τα χωρίς τύψεις.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται