Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με κουτάλι, σκεπάζουμε το μπολ κι αφήνουμε για 5 λεπτά να αφρίσει ελαφρά η μαγιά και να ενεργοποιηθεί.
Χτυπάμε τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο και τα προσθέτουμε. Με πιρούνι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα τα υλικά.
Βουτάμε τα δάχτυλα στο μαλακό βούτυρο και πιάνουμε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία απαλή κι εύπλαστη.
Τη βάζουμε σε καθαρό μεγάλο μπολ.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να διπλασιαστεί.
Όταν φουσκώσει με τα δάχτυλα τραβάμε τις άκρες από τη ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο.
Προσοχή δεν αλευρώνουμε.
Για το πλάσιμο
Μόνο λίγο λάδι ή βούτυρο στα χέρια είναι αρκετό για να δουλευτεί σωστά η ζύμη αν χρειαστεί.
Πλάθουμε σε μακρύ κορδόνι και κόβουμε σε 12 κομμάτια.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαλίτσα.
Κλείνουμε τις ενώσεις από κάτω
Αν έχετε χρόνο, σκεπάστε και ξεκουράστε για 15 λεπτά.
Με τα χέρια πατάμε κάθε κομμάτι ζύμης να ανοίξει σε φύλλο.
Με πλάστη δίνουμε σχήμα οβάλ.