Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το αυγό, το αλάτι, και το κεφαλοτύρι.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε στο κέντρο παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι στα υγρά.
Αφού ενωθούν σε ζύμη τα υλικά και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ, βγάζουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο.
Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Πρέπει να είναι εύπλαστη, αφράτη, και απαλή.
Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
Πλάθουμε δύο μπάλες ζύμης, πατάμε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν πλακέ και τις τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί.
Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα δύο φύλλα με χοντρό πλάστη. Γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας, ανάλογα με την πίτα που θα φτιάξουμε.
Μυστικά
Η ζύμη κουρού μπορεί να γίνει ατομικά τυροπιτάκια κουρού ή μεγάλη πίτα κουρού με ένα φύλλο πάνω και ένα κάτω.
Αν πρόκειται να κάνουμε πίτα, το πάχος του κάθε φύλλου πρέπει να είναι περίπου 0,3 χιλιοστά, όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό.
Δεν ξεχνάμε στη μεγάλη πίτα κουρού να χαράξουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο, σε μερικά σημεία.
Αν πρόκειται να κάνουμε τυροπιτάκια ή ατομικές τυρόπιτες το φύλλο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο παχύ. Ανάλογα την προτίμηση σας.
Για να γυαλίζει το φύλλο κουρού, αλείφουμε πριν το ψήσιμο με διάλυμα αυγού, γάλα ή και τα δύο μαζί.