Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά.
- Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Αν θέλουμε, τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα και πιο μαλακά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου.
- Αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο με όλα τα υγρά της μαρινάδας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του και γύρω γύρω το μπουγιουρντί.
- Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο; Βρείτε τες όλες εδώ!