Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180-200°C.
- Απλώνουμε τα φουντούκια στο ταψάκι και τα ψήνουμε για 10-12΄ λεπτά να ροδίσουν.
- Τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν.
- Κρατάμε 10-12 φουντούκια για γαρνιτούρα και αφού κρυώσουν τα αλέθουμε σε σκόνη.
- Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε την κρέμα και τα μισά αλεσμένα φουντούκια.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι στις άκρες να εμφανιστούν φουσκάλες αλλά η κρέμα να έχει πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί η κρέμα μια ώρα και να αρωματιστεί από τα φουντούκια.
- Σουρώνουμε την κρέμα σε λεπτή σήτα.
- Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
- Προσοχή το μπολ του μπεν μαρί να μην ακουμπάει στο βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε με σύρμα και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν.
- Ρίχνουμε αλάτι και βανίλια και τα υπόλοιπα φουντούκια αλεσμένα.
- Αδειάζουμε τη κρέμα στην ψημένη τάρτα και με προσοχή να μη χυθεί έξω, βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει.
- Για να σερβίρουμε, αφήνουμε όπως όλα τα γλυκά με σοκολάτα να σταθεί για 20-30΄, να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φουντούκια.