Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταρτιέρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
- Στο μίξερ, στον κάδο με τους κόφτες, ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι.
- Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι το μείγμα να ψιχουλιαστεί, για 1΄.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ή λαδόκολλα και την αφήνουμε να παγώσει για 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Βάζουμε τα κεράσια σε μπολ και τα περιχύνουμε με το λεμόνι.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, το κονιάκ και το βούτυρο, σιγοβράζουμε (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 5΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση.
- Απλώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης.
- Τη στρώνουμε με τα δάχτυλα στη βάση καθώς και στα τοιχώματα.
- Απλώνουμε το μείγμα μαρμελάδας στη ζύμη.
- Σουρώνουμε τα κεράσια από τα υγρά τους και τα στρώνουμε στην τάρτα.
- Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε με ροδάκι λωρίδες κάθετες και τις πλέκουμε στην τάρτα.
- Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 30΄ στους 190 ºC μέχρι να ροδίσει.