Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε κατά μήκος και, αν έχουν πολλούς σπόρους, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια τα κόβουμε σε καρέ και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε, το γιαούρτι, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
- Αν προτιμάμε πιο αραιή τη σούπα, συμπληρώνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την κρύα σούπα στο ψυγείο να είναι δροσερή μέχρι το σερβίρισμα.
- Τη μοιράζουμε σε παγωμένα μπολ και τη σερβίρουμε σαν ελαφρύ γεύμα, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα ντοματίνια και φύλλα δυόσμου και άνηθου
ΜΥΣΤΚΟ
- Η δροσερή αυτή σούπα είναι μια συνταγή καλοκαιρινή χωρίς μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε όποιο γιαούρτι προτιμάτε ή ακόμη και μισό-μισό, γιαούρτι με φρέσκο τυρί κρέμα.
- Μπορείτε να αραιώσετε το ελαφρύ γεύμα με λίγο νερό για πιο ρευστή υφή.
- Μέχρι να τη σερβίρουμε την αφήνουμε πάντα στο ψυγείο να είναι δροσερή.
- Είναι ελαφριά με λίγες θερμίδες και μπορεί να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο ή σαν γεύμα ελαφρύ τις ζεστές ημέρες.
- Γαρνίρετε τη σούπα αγγούρι με τραγανά κρουτόν με ψιλοκομμένες ελιές και ντομάτα ή σερβίρετε τη με τσιπς αραβικής πίτας και ψητά ντοματίνια.
- Σας έχω μαζέψει φανταστικές καλοκαιρινές συνταγές που δεν χρειάζονται μαγείρεμα και αξίζει να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ