ΑΡΘΡΑ HOW TO

Πώς να κόψετε τη ντομάτα

Διαλέγουμε ωραίες ώριμες κόκκινες ντομάτες Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι για το κόψιμο της ντομάτας και όχι ένα ίσιο μαχαίρι του σεφ γιατί μπορεί να μας αποφλειώσει σημεία της τομάτας κάτι που δεν επιθυμούμε.

Τοποθετούμε την ντομάτα πάνω σε ένα ξύλο κοπής κρατώντας την πλάγια. Έπειτα κόβουμε μία φέτα από το πάνω μέρος ώστε να αφαιρέσουμε το κοτσάνι.

Ντομάτα σε φέτες

Σε αυτό το σημείο κόβουμε την τομάτα σε φέτες όσο λεπτές ή παχιές επιθυμούμε.

Ντομάτα σε καρέ

Αφού έχουμε κόψει την ντομάτα σε φέτες, τις στοιβάζουμε όλες μαζί και κόβουμε σε λωρίδες. Έπειτα με προσοχή στρίβουμε όλες τις λωρίδες μαζί και κόβουμε σταυρωτά ώστε να σχηματιστούν κυβάκια.

Φιλέτα Μισοφέγγαρα

Αφαιρούμε το κοτσάνι από την ντομάτα και την κόβουμε στην μέση.

Στην συνέχεια κόβουμε το κάθε μισό στην μέση και επαναλαμβάνουμε αναλόγως το πόσο μεγάλη είναι η ντομάτα μας και το πόσο λεπτά θέλουμε να γίνουν τα κομμάτια της ντομάτας

Πως αφαιρούνται οι σπόροι ντομάτας

Εάν θέλουμε να αφαιρεθεί ο σπόρος ντομάτας με εύκολο τρόπο αλλά χωρίς να καταστρέψουμε την ντομάτα τότε στο σημείο που έχουμε κόψει την ντομάτα σε 6 σχετικά χοντρά μισοφέγγαρα τοποθετούμε το μαχαίρι πλαγιαστά σε κάθε μισοφέγγαρο και αφαιρούμε το εσωτερικό με προσοχή.

Κόβουμε την κάθε εξωτερική φλούδα σε λωρίδες και μετά στρίβουμε και κόβουμε σε κυβάκια εάν επιθυμούμε.

Απόρρητο