Τι είναι το μοσχαρίσιο χτένι
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Τι είναι το χτένι μοσχαριού;
Ο υποκάνθιος – τένοντας- χτένι βρίσκεται στα δύο μπροστινά τεταρτημόρια του μόσχου, πάνω στη ρακέτα από την έξω πλευρά. Είναι το καλύτερο και πιο μαλακό κομμάτι της συγκεκριμένης περιοχής του ζώου, γιατί περιέχει αρκετό κολλαγόνο. Είναι νόστιμο, θρεπτικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα. Έχει υπέροχη γεύση, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του μοσχαριού.
Ποιες συνταγές φτιάχνεις με χτένι από μοσχάρι;
Το χτένι μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, δημιουργώντας εκπληκτικά, πεντανόστιμα πιάτα, που μας ταξιδεύουν σε όμορφες, οικογενειακές γαστρονομικές συναντήσεις. Μπορούμε να γευτούμε το μοσχομυρωδάτο χτένι κοκκινιστό στην κατσαρόλα σε συνδυασμό με την πυκνή, πλούσια, γευστική του σάλτσα και συνοδευόμενο από μακαρόνια. Είναι βέβαιο, ότι θα δικαιώσει όποιον το δοκιμάσει. Κλασικό, χειμωνιάτικο φαγητό, που μας συντροφεύει είναι το μοσχάρι χτένι στιφάδο με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια του και τα ανατολίτικα καρυκεύματα, που προσδίδουν ιδιαίτερη απόλαυση και στους πιο δύσπιστους γευσιγνώστες. Τι πανδαισία γεύσεων, δημιουργεί στον ουρανίσκο μας το χτένι κρασάτο συντροφιά με ένα αρωματικό μπουκέτο από πράσο, κλωναράκια από μαϊντανό, δάφνη, θυμάρι και κόκκινο κρασί.