Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και ανακατεύουμε να γυαλίσουν στο λάδι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βγάζουμε τα σαλιγκάρια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε.
- Προσθέτουμε τον πελτέ το δαφνόφυλλο, την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά να μελώσει.
- Ρίχνουμε το νερό και αφού πάρει βράση προσθέτουμε τον χόντρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια, επαναφέρουμε τα σαλιγκάρια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σιγανό μαγείρεμα για 5-10 λεπτά μέχρι να σκάσει ο χόντρος και να μαλακώσει. Πρέπει στο τέλος όταν σβήσουμε την φωτιά να είναι ζουμερός και μαλακός ο χόντρος.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να τραβήξει τα περιττά υγρά. Όσο στέκεται στεγνώνει.
- Σερβίρουμε στα πιάτα.
Ευχαριστούμε πολύ την κα Κατίνα Αδικημενάκη από τα Μητάτα Κυθήρων που μοιράστηκε την συνταγή της μαζί μας.