Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο σε ένα δίσκο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε να «ντυθούν» με τα υλικά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλασωτέ κατσαρόλα και θωρακίζουμε για λίγα λεπτά τα κοπανάκια μέχρι να αποκτήσουν μια ελαφριά κρούστα.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό και προσθέτουμε το ζωμό.
- Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το χυμό και ρίχνουμε τα μισά στην κατσαρόλα. Κρατάμε τα υπόλοιπα για το τέλος.
- Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά, να γίνει τρυφερό το κοτόπουλο. Προς το τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφαιρούμε τα κοπανάκια από το σκεύος και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το χυμό βύσσινο και το προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τα υπόλοιπα βύσσινα.
- Βράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας τη σάλτσα, μέχρι να δέσει και να πυκνώσει.
- Σερβίρουμε ρύζι σε πιατέλα και ακουμπάμε από πάνω τα κοπανάκια.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα και το βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.